veelgestelde vragen

Hoe vind ik een meertalige logopedist in mijn buurt?

Via de MLN kaart vind je meertalige logopedisten in heel Nederland. Je kunt op verschillende manieren zoeken. Je kunt zoeken op postcode en/of plaatsnaam. Je kunt ook zoeken per stoornisgebied of per taal.

Kan ik mijn kind aanmelden voor meertaliheidsonderzoek?

Je kunt je kind aanmelden voor een meertaligheidsonderzoek bij een logopedist die de desbetreffende taal spreekt. 

Wordt de logopedie met een meertalige logopedist vergoed?

Logopedische behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering mits de logopedist een contract heeft ondertekend met de desbetreffende verzekeraar. Controleer dit bij je verzekeringsmaatschappij. 

Is er een wachtlijst voor logopedie?

Het kan zo zijn dat er een wachtlijst is. Je kunt dit het beste navragen bij de logopediepraktijk waar de aanmelding heeft plaatsgevonden. 

Wat doet een meertalige logopedist?

Een meertalige logopediste kan behandeling en/of onderzoek uitvoeren in het Nederlands en in een andere taal dan het Nederlands. 

Hoe lang duurt een meertaligheidsonderzoek?

Gemiddeld duurt een meertaligheidsonderzoek 4 sessies.

Werken jullie met kinderen of volwassenen?

Sommige logopedisten werken met alle leeftijdsgroepen en weer anderen hebben een specialisatie in een of meerdere leeftijdscategorieën. 

Wat neem ik mee voor het eerste bezoek aan de logopedist?

Neem altijd het identiteitsbewijs van de persoon die aangemeld is voor  logopedie mee. Indien je een verwijzing hebt gekregen neem je die ook mee. Mocht je zonder verwijzing willen komen, ga dan goed na bij je zorgverzekering of logopedie zonder verwijzing vergoedt wordt.  

Hoe kan ik mij aanmelden voor onderzoek?

Aanmelding vindt plaats door de logopedist te bellen of te e-mailen. Sommige logopedisten werken met een aanmeldformulier dat je invult op een website.